Kun haluat pitää hauskaa Helsingissä tai Pietarissa

Sekä Helsinki että Pietari tarjoavat oivalliset puitteet hauskanpidolle – hauskanpitomahdollisuudet ovat monipuoliset ja tarjoavat jokaiselle jotakin. Aina tämän hauskanpidon ei tarvitse tarkoittaa bileitä, vaan kaikenlaista muutakin hauskaa on mahdollista tehdä näissä monipuolisissa kaupungeissa, jotka hurmaavat kävijänsä kerta kerran ja vuosi vuoden jälkeen. Toisinaan hauskaa voi pitää myös täysin ilmaiseksi, mikä on varmasti opiskelijalle hyvä uutinen.

Pidä hauskaa Helsingissä

Tässä joitakin vinkkejä, joiden avulla voit pitää hauskaa Helsingissä:

– Tallinnan tai Ruotsin risteily voi olla mukavaa vaihtelua ja tarjota runsaasti erilaisia elämyksiä sekä laivalla että maissa – toisinaan risteilyjä saa erittäin edullisesti tai jopa ilmaiseksi, joten risteily saattaa mahtua opiskelijankin budjettiin.
– Linnanmäelle on vapaa pääsy – lähde nauttimaan huvipuiston mukaansa tempaavasta tunnelmasta.
– Monia urheilulajeja voi Helsingissä harrastaa joko täysin ilmaiseksi tai pienin kustannuksin – esimerkiksi hiihtäminen, luistelu, pyöräily, luonnossa samoilu ja uiminen, ovat mukavaa tekemistä, jotka eivät maksa paljon.
– Helsingistä löytyy runsaasti erilaisia ravintoloita, jotka sopivat moneen makuun – piditpä sitten kiinalaisista, intialaisista tai afrikkalaisista mauista, voit löytää Helsingistä oman suosikkisi.
– Kivoja retkikohteita ovat esimerkiksi Seurasaari ja Suomenlinna – näissä kohteissa voit nauttia vaikkapa piknikistä raikkaassa ulkoilmassa ystäviesi kanssa ilman että opiskelijabudjettisi kaatuu ja joudut kärvistelemään seuraavan viikon pelkällä makaronilla.
– Jos olet lukutoukka ja vietät vapaa-aikasi mieluiten nenä kiinni kirjassa, hyödynnä Helsingin lukuisten kirjastojen tarjonta – kirjastoista löytyy myös venäjänkielistä kirjallisuutta.
– Helsingissä järjestetään runsaasti erilaisia festareita – esimerkiksi vuoden 2016 festarikohokohtia ovat: Rootsinpyhtää Bluegrass Helsingin Sörnäisissä kesäkuussa, Hernesaaren juhannus kesäkuussa, Tuska Open Air Metal Festival heinäkuussa, We love The 90`s –tapahtuma elokuussa, Hernesaaren venetsialaiset elokuussa, Weekend Festival elokuussa sekä Flow Festival elokuussa.
– Tutustu oppilaskunnan järjestämiin tapahtumiin ja valitse niistä mieleisesi – kysele harrastusmahdollisuuksia myös kurssikavereiltasi.
– Helsingistä on hyvät julkisen liikenteen yhteydet ympäri Suomen, joten voit halutessasi osallistua festareille myös muualla Suomessa – esimerkiksi Tampereen kesäkuussa järjestettävä South Park, kesäkuussa Kaarinassa järjestettävä Saaristo Open, Kauhajoella kesäkuussa järjestettävä Nummirock, Kalajoella kesäkuussa järjestettävä Kalajoen Juhannus, Kalajoen Hiekkasärkillä kesäkuussa järjestettävä Kalajoki Midsummer Sound sekä Jämsässä kesä-heinäkuussa järjestettävä Iskelmä Festivaali ovat ulottuvillasi.

Pidä hauskaa Pietarissa

Mitä sitten voisi tehdä Pietarissa? Tässä joitakin vinkkejä:

– Pietarista löytyy runsas määrä pubeja.
– Ohjattuun pyöräretkeen osallistuminen voi olla mielenkiintoinen kokemus, jossa yhdistyy mielekkäällä tavalla liikunta sekä tähän kauniiseen kaupunkiin tutustuminen.
– Keskustan ulkopuolelta löytyy kivoja päiväretkikohteita, joihin pääsee näppärästi paikallisjunalla – yksi tällainen kohde on Tsaarin kylä, jossa keisariperhe vietti aikoinaan kesiään.
– Piknikit ovat oivallinen tapa tutustua Pietarin lähiympäristöön.
– Kaupungista löytyy runsaasti ravintoloita, jotka tarjoavat monenlaiseen makuun sopivaa ruokaa – myös venäläinen keittiö on tutustumisen arvoinen.
– Pietarista löytyy myös erinomaisia kahviloita, joissa voit herkutella sydämesi kyllyydestä.
– Pietarista löytyy myös monenlaiseen makuun sopivia shoppailumahdollisuuksia pienistä liikkeistä suuriin tavarataloihin.
– Juhlimiseen sopivat esimerkiksi Produkty ja More – Moren taustalta löytyy mielenkiintoinen tarina: sen perustivat nimittäin taideyhteisön jäsenet tarvittuaan enemmän tilaa järjestämilleen kotibileille.
– Pietarista järjestettävistä tapahtumista ja festivaaleista löydät lisää tietoa esimerkiksi kaupungin virallisilta matkailusivuilta sekä tapahtumakalenterista, Pietaria käsitteleviä aiheita kokoavasta kulttuurilehdestä sekä tapahtumakalenterista, Pietari-aiheisesta verkkolehdestä, Verkossa julkaistavasta Pietarin tapahtumakalenterista, Pietarin alueella toimivista verkkolippukaupoista, teattereiden kotisivuilta sekä Filharmonian kotisivuilta.
– Pietarissa voi päästä kokemaan myös kotimaisia elämyksiä – esimerkiksi Radion sinfoniaorkesteri aikoo järjestää konsertin Pietarissa helmikuussa 2017.